Aktiviteter

Vi kommer att ha flera olika aktiviteter under City Summer. Aktiviteterna som finns tillgängliga är basket, fotboll, boule, badminton, innebandy och så kommer vi att hålla i turneringar vissa sporter. Det finns även en skateboard/inlines ramp i närheten av området. Musik kommer att spelas och det finns olika bordsspel samt kortlek för ungdomar som inte vill sporta.

Skateboardhinder

Vi har två ”halvramper” som har byggts av ungdomar, ett hinder samt två ”grinders”. Mini-skateparken ligger på Järfälla gymnasiums parkeringsplats på andra sidan gatan av vart Cirkel K ligger.

Basket

Basketplanerna är näst populärast efter skateboardhindren och den aktivitet som drar mest tjejer. Tjejerna säger att de tycker att det är ett bra ställe att hitta nya kompisar. Basketbollar finns till utlåning i caféet.

Boule

Planen måste ses över så att man får bort allt ogräs som har växt över den under året. Det kommer att vara riktat mot familjer och kommer även att dra en större pensionärsskara.

Fotboll

Fotboll går att låna på området och Järfällavallen som ligger en bit bort ifrån området har även två stora fotbollsplaner med konstgräs där man kan spela.

Badminton

Vi erbjuder badminton på området där vi har ett mobilt badmintonnät och flera rack går att låna.

Innebandy

Vi har en liten bandyrink på området där barn och ungdomar gillar att spela på. Ett flertal bandyklubbor och bollar finns att låna så att flera barn ska kunna testa på sporten om de så vill det. 

Musik

Under hela dagarna så spelar vi musik på området. Vi försöker tillgodose önskemålen om skiftande musikstilar som; techno, rock, punk, ”skatemusik” och power-hit-radiomusik. Det är viktigt att de områdesansvariga håller ljudvolymen på en rimlig nivå så att de kringboende inte störs. 

Utveckling av aktiviteterna

Till denna sommar är vår förhoppning att nå ut till ännu fler barn och ungdomar som är i behov av denna verksamhet. Det finns fortfarande många saker som kan förbättras. En tävling kommer även att utlysas för att ungdomar ska komma med förslag på förbättringar till nästa år. Vi kommer att försöka utöka verksamheten till Jakobsbergs Centrum för att det ska bli en information/sluss för ungdomar så att dom kommer ner till området